Veel gestelde vragen

Home » Wat voor autoschade heeft u » Veel gestelde vragen

Vraag over autoschadeherstel of spuitwerk? Bel 0299-674188

Autoschade. U heeft er niet dagelijks mee te maken. Daarom heeft u ongetwijfeld vragen over wat er komt kijken bij het herstellen van de schade. De meest gestelde vragen hebben wij bij elkaar gezocht.

E.H.B.A. - Eerste Hulp Bij Autoschade

We spreken van een aanrijding of tweezijdig ongeval wanneer er meerdere verkeersdeelnemers bij betrokken zijn. Dit kan een andere automobilist zijn, maar ook een fietser of voetganger. Wat moet je doen bij een aanrijding?

Blijf kalm en beleefd

Kijk eerst of alle betrokkenen ongedeerd zijn. Stap op de tegenpartij af, informeer hoe het met hem of haar gaat en stel uzelf voor. Bij blikschade zonder persoonlijk letsel is het niet nodig de politie te bellen. Wanneer er gewonden zijn, bel dan direct 112.

Verzamel bewijs

Maak foto’s van de situatie en de schade en verplaats dan de auto’s naar een veilige plek. Breng uw eigen veiligheid en die van anderen niet in gevaar door de auto’s onnodig op de rijbaan te laten staan. Wanneer er gewonden zijn, volg dan de aanwijzingen van centralist van 112.

Getuigen

Kijk of er getuigen zijn en vraag hun naam en telefoonnummer. Ook andere inzittenden zijn belangrijke getuigen.

Schadeformulier

Vul samen met de tegenpartij de voorkant van één Europees schadeformulier zo volledig mogelijk in. Controleer of jullie het formulier beiden ondertekend hebben, voordat je afscheid van elkaar neemt.

Meld de schade bij uw verzekeraar

Wanneer u autoschade heeft, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te melden bij uw verzekeraar. Op de groene kaart vind u de contactgegevens van uw verzekeraar. *Heeft u een leaseauto? Neem dan contact op met de leasemaatschappij. Zodra u thuis komt, vult u de achterkant van het schadeformulier ook weer zo volledig mogelijk in. Vervolgens stuur u het formulier op naar uw verzekeraar.

Auto weg laten slepen.

Kunt u niet verder rijden en moet uw auto, of die van de tegenpartij, weggesleept worden? Schakel dan de alarmdienst in. Op de groene kaart vind je het telefoonnummer van de alarmcentrale.

Bij een aanrijding is de schuldvraag van groot belang. De schuldige moet immers de kosten van de veroorzaakte schade betalen. Welke partij schuldig is aan een aanrijding wordt in alle gevallen door de verzekering bepaald. Dit doen zij op basis van het schadeformulier en het aangeleverde bewijsmateriaal. Erken dus nooit op voorhand aansprakelijkheid: laat dit aan de verzekeraar over.

Zorg er voor dat u zoveel mogelijk bewijs verzamelt: maak foto’s van de verkeerssituatie en de schade zelf en noteer de contactgegevens van mogelijke getuigen.

Bent u tegen lantaarnpaal of boom gereden en zijn er dus geen andere weggebruikers bij betrokken? Dan is sprake van eenzijdig ongeval. Wat moet u doen?

Het schadeformulier – ook bij eenzijdige ongevallen

Ook wanneer er geen andere weggebruikers bij een aanrijding betrokken zijn, is het belangrijk om het schadeformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Verzamel bewijs, maak foto’s van de situatie en de schade aan de auto. Zijn er getuigen? Noteer wederom naam en telefoonnummers. Vanzelfsprekend hoeft u de gegevens van de tegenpartij niet in te vullen op het schadeformulier.

Meld de schade bij uw verzekeraar.

Wanneer u autoschade heeft, is het belangrijk dit altijd zo snel mogelijk te melden bij de verzekeraar. *Heeft u een leaseauto? Neem dan contact op met de leasemaatschappij. Zodra u thuis komt, vult u de achterkant van het schadeformulier ook weer zo volledig mogelijk in. Vervolgens stuurt u het formulier op naar uw verzekeraar.

Soms kan een aanrijding letsel veroorzaken dat pas later aan het licht komt. Heeft u de volgende dag of de dagen erna ineens klachten aarzel dan niet en neem contact op met uw huisarts.

Schade wel of niet claimen?

Bij sommige kleine schades kan het voordeliger zijn om dit niet te melden bij uw verzekeraar. U betaalt dan de kosten voor het herstel van uw auto rechtstreeks aan ons. Dit kan uiteindelijk goedkoper zijn, omdat het geen gevolgen heeft voor uw premie of schadevrije jaren. Dit geldt overigens alleen als je allrisk en WA+ verzekerd bent.

Bij het afsluiten van een autoverzekering zijn er drie soorten dekkingen die je kunt kiezen:

  • WA
  • WA+
  • Allrisk

Heb je autoschade, dan is het van belang om te weten hoe u verzekerd bent. De dekking bepaalt namelijk in hoeverre u verzekerd bent en ook in welke gevallen u recht hebt op een schadevergoeding.

Een WA verzekering (altijd verplicht) vergoedt bijvoorbeeld alleen schade die jij met je auto veroorzaakt bij een ander. Heb je een Allrisk verzekering, dan worden alle schades vergoedt, ook als je de schade aan je eigen auto zelf hebt veroorzaakt. Om ervoor te zorgen dat je de juiste autoverzekering hebt bij schade, is je autoverzekering vergelijken belangrijk.

Let op: vrije reparatiekeuze

Wat veel mensen niet weten, is dat uw autoverzekering van invloed kan zijn op de hoogte van de schadevergoeding per schadebedrijf. Heeft u een autoverzekering afgesloten zonder vrije reparatiekeuze, dan wordt de schade van uw auto alleen volledig vergoed wanneer u deze laat repareren bij een schadebedrijf waarmee uw verzekeraar een contract heeft. 

Wij hebben contracten met bijna alle verzekeraars.  Neem bij twijfel contact op.

Wanneer u autoschade heeft, wilt u dit zo snel, goed en veilig mogelijk laten herstellen. Als BOVAG-schadehersteller zijn wij expert op het gebied van autoschade én zijn bekwaam in de modernste schadehersteltechnieken. Zo zijn wij BOVAG-bedrijven gecertificeerd volgens de BOVAG Standaard. Dat betekent simpelweg dat wij aan de allerhoogste kwaliteitsnormen in de schadeherstelbranche voldoen.

Naast gegarandeerd veilig en kwalitatief hoogwaardig schadeherstel, bieden wij bovendien passend vervangend vervoer, nemen wij de schadeafhandeling met de verzekeraar volledig voor onze rekening en bieden wij vier jaar garantie op werkzaamheden. Binnen no-time gaat u dus weer veilig de weg op. 

Wij leveren uw gerepareerde auto af met vier jaar BOVAG garantie, en op de lak zelfs 10 jaar garantie. Indien de merkgarantie van uw auto langer mocht zijn, dan nemen wij voor het reparatiedeel de merkgarantie over. U loopt dus geen enkel risico.

Wij beschikken over een ruime aantal jonge auto´s die kunnen worden ingezet als vervangend vervoer. Zo zijn wij in staat om u, voor de duur van de reparatie, een passende huurauto tegen en bescheiden bedrag aan te bieden.

Uiteraard, wij werken samen met veel verzekeringsmaatschappijen om juist u als verzekerde een zo optimaal mogelijke service te kunnen bieden en de kwaliteit van de reparatie te waarborgen. Het is vanzelfsprekend dat u van ons dezelfde service en kwaliteit kan verwachten indien u de kosten voor reparatie voor eigen rekening neemt.

Nee, water gedragen lak is absoluut geen waterverf. Waterverf is niet tegen een regenbui bestand. De lak die wij gebruiken is uiteraard wel bestand tegen water en alle andere weersinvloeden. Wij doen ons uiterste best om bij het spuiten van uw auto het milieu zo min mogelijk te belasten.

Traditioneel wordt voor het spuiten van autolak gebruik gemaakt van lak verdunners (thinners). Deze thinners verdampen tijdens het drogen en worden na filtering in de buitenlucht geloosd. Door moderne technieken zijn de fabrikanten van autolakken er in geslaagd om in plaats van verdunner, water toe te passen voor het verspuitbaar maken van de lak.

De kwaliteit van de lak is zeker niet minder. In veel gevallen is deze zelfs beter. De kleurjuistheid, glanswaarde en beschermingsfunctie van de lak wordt door ons zelfs 10 jaar gegarandeerd.

Wij gebruiken bij herstel van autoschades als gevolg van ernstige aanrijdingen een richtbank. Met behulp van deze richtbank worden de chassismaten van de auto vergeleken met de fabrieksspecificaties. Bij een afwijking wordt de auto hydraulisch gericht. Gedeformeerde delen die niet meer gericht kunnen worden of delen die niet meer aan de veiligheidseisen kunnen voldoen zoals die door de fabrikant gesteld zijn, worden vervangen.

Doordat wij met behulp van dit systeem de geringste afwijking van de carrosserie nauwkeurig kunnen vaststellen en herstellen, blijft uw auto voldoen aan de fabriekseisen. Zodoende is uw veiligheid en de kwaliteit van uw auto na herstel van de schade gewaarborgd.

Wij leveren uw auto na reparatie gebruiksklaar af. Voor aflevering hebben wij uw auto reeds gewassen! Wij kunnen u advies geven als u speciale handelingen wilt uitvoeren aan de lak van uw auto kort na de reparatie. Wij zijn u graag van dienst. Indien u nog meer vragen heeft, dan willen wij deze graag beantwoorden.

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem!

Meer autoschadeherstel

Autoschade spot repair

Klein autoschadeherstel

Kleine krasjes, beschadigingen of deukjes van de auto kunnen met spot repair worden hersteld, met een uitstekend resultaat.

Koplamp polijsten en reparatie

Koplamp herstellen

Doffe koplampen hebben een aantal zijn niet mooi, maar belangrijker veroorzaken ook dat je geen goed zicht hebt op de weg in het donker. Wij hebben de betaalbare oplossing.

Autoschadeherstel stap 05

Autoschadeherstel

Schadeherstel Van een eenvoudige parkeerschade tot een zeer zware aanrijdingschade. Voor alle verzekeringmaatschappijen.

Oldtimer na overspuiten

Oldtimer herstel

Van een deel reparatie tot of totale restauratie, Autoschade de Rijp repareert uw oldtimer met zorg en vakkundigheid.

Vervangen voorruit 01

Ruit vervangen

De voorruit of andere ruit niet meer te repareren. Dan is vervanging nodig. Wij verzorg voor een nieuwe ruit en afwikkeling met de verzekering

Ster in voorruit herstellen

Ruit reparatie

Tak! Ineens een sterretje in de voorruit. Zit de beschadiging in het directe gezichtsveld? Laat de voorruit dan direct repareren.