Ruit vervangen

Home » Wat voor autoschade heeft u » Ruit vervangen

Barst in de voorruit of ingeslagen zijruit? Bel 0299-674188

Kleine beschadigingen aan een ruit, zoals een sterretje, zijn te herstellen. Voor grote schades zoals grote barsten is vervanging van de ruit nodig. Dat doen wij snel én met vakmensen. Goed te weten: Autoschade de Rijp werkt voor alle verzekeringsmaatschappijen.

Wordt een vervangen autoruit betaald door de verzekering?

Vele verzekeringsmaatschappijen dekken de reparatie van een autoruit volledig. Bij vervanging is dat helaas niet altijd het geval. Dat hangt af wat voor soort verzekering u heeft. Bij een WA-verzekering is ruitvervanging niet gedekt. De kosten zijn dan voor uzelf. Heeft u een autoverzekering met beperkt of volledig casco? Dan wordt het vervangen van een ruit bijna altijd vergoed, maar betaalt u vaak een eigen risico.

Voorruit vervangen

Als reparatie van een voorruit niet mogelijk is, dan vervangen we hem.  Wij maken gebruik van originele ruiten. Daarbij zijn we op de hoogte van de laatste technieken zoals de licht- en regensensoren in de voorruit waarmee moderne auto’s vaak zijn uitgerust. Ook is voorruitverwarming mogelijk. Als de nieuwe voorruit bevestigd en afgesteld is, worden alle aanwezige sensoren weer aangesloten en gekalibreerd. Zo weet u zeker dat uw auto werkt zoals bedoeld.

Zijruit vervangen

Een beschadigde zijruit wordt altijd vervangen. Reden is het type glas waarvan zijruiten zijn gemaakt, namelijk gehard glas. Gehard glas versplintert bij een inslag. Hierdoor is het onmogelijk een zijruit te repareren. Een kapotte zijruit is vaak door een inbraak waarbij de ruit is ingetikt en dus volledig kapot. Herstel moet op zo'n kort mogelijke termijn gebeuren. Dankzij de snelle service van Autoschade de Rijp kunnen wij snel een zijruit vervangen en kunt weer snel comfortabel op weg.

Achterruit vervangen

Net als bij een zijruit versplintert een achterruit direct bij een beschadiging. Ook achterruiten vervangen wij op een zeer korte termijn.

Vervangen voorruit 01

Werkzaamheden bij vervangen autoruit

Beschermen interieur en de exterieur van de auto

Verwijderen van versplinterd glas, overtollige glas en de raamrubbers plus lijm.

Aanbrengen speciale primer en kit en plaatsing van de achterruit in combinatie met de raamrubbers.

Aansluiting van onderelen als ruitenwissers en achterruitverwarming.

Voorbeeld vervangen voorruit

Wij voeren autoschadeherstel uit o.a. uit voor:

Meer ruitreparatie

Ster in voorruit herstellen

Ruit reparatie

Tak! Ineens een sterretje in de voorruit. Zit de beschadiging in het directe gezichtsveld? Laat de voorruit dan direct repareren.